onsdag 2 mars 2022

Heltidsstudier och nöjesläsning

Då var man inne på andra veckan med heltidsstudier. Även om jag är lite ringrostig när det gäller vissa delar så har det ändå gått över förväntan. Jag sover sådär men har hängt med i föreläsningarna ganska bra ändå. Fördelen med den kurs jag läser nu (missbruk och beroende) är att jag i princip har läst den en gång redan. Pga att socionomprogrammet har gjorts om flera gånger sedan jag började 2016 så behöver jag läsa den igen. Det är så klart inte jättekul men jag försöker se det från den ljusa sidan, att jag har lite kunskap "gratis" sedan tidigare och att det blir en lite mjukare start än om jag läst något helt nytt.

Det känns lite overkligt att jag är här efter att ha varit sjukskriven i tre års tid. De tre åren är så suddiga för mig. Emellanåt känns det som att jag har legat i koma de tre åren för när personer i min omgivning berättar saker som hänt under den tiden så minns jag det oftast inte. Eller så känns det som att jag inte var där (och på sätt och vis kanske jag inte var det heller).


Nu har jag precis lagt ner plugget för idag och väntar på att Daniel ska komma hem från jobbet. Planen för ikväll är pannkakor, Sveriges Mästerkock och Farmen. Sen har jag en hög böcker som anlände igår att hugga in i. Jag har känt länge att jag behöver bryta av plugget med något mer hälsosamt än Instagram och sociala medier. Det är tyvärr alldeles för sällan jag läser för nöjes skull numera. Bullet Journal-metoden är i alla fall redan påbörjad och verkar hittills lovande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar